2014. október 9., csütörtök

A házi feladat

Drága Olvasók!

Nem semmi tevékenységeknek kell eleget tennünk nap, mint nap. A tanfolyam ugyanis nem piskóta! (Épp Gordon Ramsay fantasztikus élettörténetét olvasom, onnan a kifejezés J ) A napi, megszokott, és kötelező teendők mellett ugyanis éppen a hétköznapokban, no meg persze a hétvégékben rejlik fejlődésünk titka. A tanfolyami hétvége feltölt erővel, tudással, de az igazi haladás a mindennapokban rejlik. No igen, ez pedig azzal jár, hogy sok-sok-sok, és még annál is több házit kapunk. Mindig. És egyre csak több lesz. Akkor is, ha már rég kinőttél az iskolapadból, 20-30-40-50-60 éveseket sem kímél Andi és Jancsi J.

Mégsem panaszkodunk. Örülünk, mert azt jelenti, foglalkoznak velünk, és akár facebookon, e-mailben is segítséget kérhetünk. Bizony szoktunk, drága Mindenki. Muszáj. A testünk, és az elménk heves tiltakozásba kezdett mindenkinél. Fura történések, a minket körülvevő emberek személyiségének pálfordulása, hirtelen feltörő betegségek, és különböző nyavalyák kerítenek olykor hatalmukba, vagy legalábbis próbálnak, ami mind-mind a saját magunk visszatükröződése... 



Nehéz. Mert ki kell törni abból, ami eddig volt. Hogy azon szenvedtünk, ami igazán nem is szenvedés, amire nincs igazán ITT és MOST befolyásunk. Oda érek-e a munkába, kész van-e a feladat, a gyerek elesik-e, mit főzzek, stb… Nem figyelünk arra, ami körülöttünk van. Az időjárásra, a fákra, a levelek színére, a lágy szellő fuvallatára, a kedves szavakra, a sírásra, a nevetésre… Elmegy mellettünk, akárcsak az ÉLET.
1. Ezt tanuljuk most. A házik, hogy megfigyeljük ezeket az apróságokat, és megpróbáljuk megfordítani, vagy csak pár percet JELEN lenni, akár útközben, nem bosszankodva- majd persze minél többet -, ez az IGAZI feladat.
2. Ehhez, legalábbis nekem, nagyban hozzájárul, és elmekikapcsolásra kényszerít a sok könyv, film, zene, ami elhangzik. Ezeket is azért írom, osztom meg Veletek, mert amíg olvasol, filmet nézel, remélhetőleg odafigyelsz, és JELEN vagy, és az elméd nem zúdít ránk mindenfélét.

OLVASNIVALÓK:
Dan Millman: A békés harcos útja
Csíkszentmihályi Mihály: Flow/Életöröm
Byron Katie: Négy kérdés
Eckhart Tolle: A MOST hatalma

3. A harmadik, ami szerintem nagyon jó dolog: a vizualizáció. Az, hogy minden nap elképzeled, hogy mi az az egy (max. kettő) dolog, cél, amit a legjobban el szeretnél érni: sok pénz, könyvdedikálás (én mindig ezt képzelem), és ezt a lehető legrészletesebben felépíted a vizualizációban. Mivel alapvetően a fantáziám van segítségemre, írásban is, ez elég jól megy.

NÉZNIVALÓ:
Amadeus
A békés harcos útja
Amerikai história X

(ajánljatok, egészítsetek ki kérlek, ha tudtok! :) )

Byron Katie-től viszont még van mit tanulnom, olvasnom. Nem könnyű megfordítani az aktuális szenvedésem, mivel az rettentő fontos, és szeretek; pontosabban az elmém szeret hozzá ragaszkodni…
DE! Majd apránként sok-sok-sok házival, gyakorlással, változtatunk. Tényleg nem azonnal, apránként
Aki velünk szeretne tartani, jöjjön a tanfolyamra bátran, ha nem most, legközelebb, minden perce megéri!

És most megyek vizualizálni azt, hogy elküldtem a hiperszuper házim Andinak és Jancsinak.. J

A köv. bejegyzésben a második hétvégéről ejtek pár szót, addig is nyugodtan osszátok meg velem véleményetek, gondolatotokat, kérdéseiteket J

Az utóirat margójára: Aki meg már most feladná, annak itt a német tornász, aki hasonló Dan Millmanhoz, nem azokkal a próbálkozásokkal (amit mi kudarcnak ítélünk) foglalkozott, amelyek nem vezettek az általa remélt eredményre, hiszen az számukra csak annak jelzése, hogyan ne csinálják; hanem továbbmentek, és egy lehetetlen tornaelemet mutatott be a napokban. És ez nem film, nem könyv, nem történelem, hanem maga a VALÓSÁG.



Máté Brigi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése