2015. március 18., szerda

Kétharmad és az élet gyakorlati oldala

Húúú, jó rég nem írtam! No, de majd most.

Kezdjük az elején, mégpedig azzal, hogy beléptünk a tanfolyam utolsó részébe, ami azt jelenti, hogy pár hétvége és egy záróvizsgát követően befejezzük közös jelenlétünket, legalábbis ebben a formában. Ami egyfelől pozitív, mert szabad hétvégék, másfelől meg ugye, egy csöppet összeszoktunk, reggeli kávék, stb. Belegondolva fura lesz, de ugye a jelenlét lényege éppen az, hogy nem gondolkozunk,meg szomorkodunk előre, hanem a MOST-ot élvezzük, méghozzá nagyon.
Tehát, mint említettem, volt vizsgánk, amivel lezártuk a kétharmadot. Pénzügyi rész, írásbeli és szóbeli, és a különféle gyakorlatok fogalmak ismerete. Meg kell mondjam, tanultunk rá, együtt is, meg kidolgozott tételek keringtek, szóval készültünk rá tényleg. :)

A harmadik rész pedig nem más, mint gyakorlat, amiről már most kisregényt lehetne írni! Andi és Jancsi annyi mindent leszervezett nekünk, ami hihetetlen, ráadásul az emberek nagy része nem is tenné meg magáért. (Én legalábbis nem tettem volna meg szerintem, és ezt le merem írni őszintén.)
Március 7-8-at már e szerint kezdtük el, méghozzá táplálkozási hétvégét tartottunk. Korábban volt külön Egészségtudatos Szeminárium, ám itt erre most mi kaptunk 1,5 napot, Kozma Niki és Márkin Peti előadásában, rengeteg hasznos, és fontos információval.
A számtalan szakmai tudásanyag mellett alapdolgokra is rávilágított, amit bizony rengetegen elhanyagolunk, ilyen például három dolog az étrenddel kapcsolatban:

-          Jobban érzed magad egy jó étrenddel, helyes táplálkozással,
-          Jobban teljesítesz sportokban (igen, a mozgással összefügg),
-          Jobban nézel ki

Ezeknek pedig egyszerre kellene harmóniában működniük. Tegye fel a kezét, aki ilyen szupertudatosan táplálkozik, és mozog? Ugye? Kevesen.
E mellett sokakat eltérítenek a közhiedelmek, a család, a kondícionáltságunk, röviden: befolyásolhatóak vagyunk.


  •   „Egyél még, kisfiam/kislányom!” – Ezt a mondatot biztosan sokszor hallottuk már, pedig igazság szerint, ha már 80%-ig telítettek vagyunk, nem kellene a teljes jóllakottságig tömni magunkat.
  •   Aztán: Reggelizz úgy, mint egy király! – Tényleg, feltétlenül jólesik Neked, a szervezetednek?
  •   Az esti evés hízlal. Persze, ha felfalod a fél konyhát, de tudatosan összeválogatva azért lehet enni. Mindig minden a mértéken, a mértékletességen múlik.
  •   Nagyon sok hatás ér minket a különböző médiumok által, melyik joghurtot együk, milyen kekszet vegyünk, ez mind-mind befolyásol, és nem feltétlen a jó irányba.
  •   Kevés folyadék: Átlagosan kg/30ml folyadékot kellene fogyasztanunk naponta, ami persze növelhető, főleg, ha rendszeresen sportolunk.

Mivel táplálkozástudományból annyi szaktudomány van, mint égen a csillag, ezért én nem nagyon mélyednék bele, viszont annyi mindent le lehetne írni, hogy csuda… :)
Hogy ne csak azt mondjam, amik érnek, és mit rontunk el, megosztom Veletek A siker receptjét!
-          Táplálkozás 70%
-          Mozgás 30%
-          Kiindulópont helyes értékelése, Reális, konkrét célok kitűzése
(vagyis, hogy nem kell koplalni, meg alultáplálni magunkat, ne fogyni akarjunk, hanem egy jó, ideális étrendet találni elsősorban)
-          Időpont hozzárendelése
-          Igyekezet (folyamatosság)
-          Naplózás (figyelni azt, hogy mikor nem tartottuk esetleg be, és néha szabad tartani bűnözéseket :) )

E mellett pedig íme pár lépés, ami segíthet a kezdetekben:
1.       Első fázis: Problémás ételek elhagyása 30 napig (mindenféle gabona, tejtermékek, cukor, hüvelyesek)
2.       Teszteld azokat, amelyeket visszavezetsz (2-3 naponta csak egy ételt, egyszeri fogyasztással, hogy vált-e ki valamilyen tünetet)
3.       Tartsd az étrendedet!
4.       Céljaid szerint szabad testre az étrendet: hízás, fogyás, testkompozíció
5.       Mérj! Ellenőrizz és tesztelj (vezess ételnaplót)
Fontos egy jó étrend kialakítása, amire odafigyelünk, ám ezt megtalálni, a saját életünknek megfelelőt, nem könnyű, ezt már fent is láthatjuk, de meghálálja szervezetünk. Hihetetlen, mennyire oda kell figyelni életünk ezen területére is, pedig a legtöbben indítunk egy kávéval, és majd egyszer csak valamikor eszünk. Amit sajnos a testünk csak egy bizonyos ideig tolerál, főleg, ha még nem is mozgunk.
Így telt a hétvégénk jelentős része. Nagyon sok még bővebb tudással, amiből még szeretnék majd megosztani Veletek, de elsőre ez is elég.

Yurkov


A nőnapi délutánunk pedig – a Férfiak kedvességén túl, virágon, és sütin kívül – egy rendkívüli élménnyel is gazdagodhattunk, Kovács Orsolya, a Yurkov márka alapítója tartott nekünk előadást, színekről, típusokról. Nos, tetszett mindenkinek! Egyesével megnézte, kinek, milyen évszak áll közel, milyen színeket hordhat, és bizony voltak meglepődések! Nagyon-nagyon élveztük!
A színek jelentése, a szabásminták, vonalak, alkatok, tényleg minden centi számít, nagyon sok gyakorlattal telt ez a délután, még hajszíntippeket is kaptunk, aminek hatására az évek óta viselt vörösem barnára váltottam, és szeretem. :)
Annyi élmény, és információ áramlott át rajtunk, hogy most így nem is tudom, mit hagyok ki, pedig Peti előadásából rengeteg kimaradt, de hozok nemsokára pár könyvet, amibe érdemes belenézegetni ezzel kapcsolatban.

Röviden (?) ennyi most. Ja! A végére hagytam még egy szuper dolgot:
Sikeres Vállalkozásindítási Szemináriumunk lesz március 29-én, ahol abban a megtiszteltetésben van részem, hogy én is előadhatok marketinggel kapcsolatban. (juhhúúú) 

A részleteket >>>ITT<<< találjátok, jelentkezzetek, mert fogyatkoznak a helyek, bár a Ustream-re még lecsaphattok! :)


-          Máté Brigi -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése