2015. március 24., kedd

Tavasz és megújulás, ÉÖP módra

Azt mondják, hogy az elmúlt héten többféle természeti jelenség befolyásolta mindennapjainkat. Újhold, Napfogyatkozás, a Tavasz első napja, és a tavaszi Napéjegyenlőség. Testileg-lelkileg ezerféle módon mutatkoztak meg: fejfájás, a megújulásra való vágyódás, a kifelé mozdulás, lelki gondjaink feldolgozása, kinél éppen hogy.

Test és lélek
Nálunk is megjelent, a tanfolyamon egyre többen élünk a konzultációk lehetőségével, e mellett pedig kitárjuk szívünket-lelkünket-testünket az újdonságok felé. Ebben pedig óriási segítséget ad nekünk Andi és Jancsi, mivel rengeteg gyakorlati napot szerveznek nekünk, úgyhogy az önismereten túl, életünk megújítását egyéb területeken is folytathatjuk. Legutóbb táplálkozási és stylist napjaink voltak, ezúttal pedig az Egészség került a központba. Szombaton a Life1 Corvinba látogattunk el, ahol többféle óránk is volt, és bizony, még az edzettebbek is elfáradtak! J

Napüdvözlő jóga, kettlebell, spinning, trx, stretching, pilates. Igen, ezeket mind kipróbáltuk – oké, semmi nem volt kötelező, és nagyon-nagyon odafigyelt ránk minden kedves tréner (én pl. a trx-et meghagytam másoknak :D ), de azért 6 óra mozgás az akkor is 6 óra mozgás. Ugyanakkor fantasztikus volt ennyi mindennel megismerkedni, számomra a legnagyobb élmény a napüdvözlő jóga jelentette, bár a mozgásom azt hiszem azzal vetekszik, ahogy az elefánt és a porcelánbolt, tudjátok… No igen, bevallom töredelmesen, egyáltalán nem, vagy csak olyan picikét foglalkoztam a mozgással, pláne rendszeressel, hogy reggel elviszem Emmát oviba, este meg elhozom. Vagyis: nullát. Szóval rám is rám fért rendesen a mozgás, és jól is esett, úgyhogy a táplálkozás tudatosítása mellett erre is nagyon fontos odafigyelni, én pedig elkezdtem utánanézni, milyen lehetőségek vannak a környékemen.

Köszönjük!
Ezúton is nagyon köszönjük Schubert Andinak, Kozma Nikinek, Vallus Anettnak, Fejes Jancsinak és Márkin Petinek ezt a napot, és hogy végigkísértetek minket, és persze Corvin Life1-nek a lehetőségért és a finom salátáért, ami majdnem életmentő volt délután J

A Vasati
Vasárnap pedig két nagyszerű előadó érkezett hozzánk. Nesztler Angéla, aki a Vasati térrendezéssel ismertetett meg minket, valamint Krakk Vera, aki a recall healinget és biologikát mutatta be nekünk.
A délelőtt nagy figyelemben telt, számomra nagyon érdekes volt, hogy melyik a saját egyéni égtájunk, hogyan érdemes lakásunkat/házunkat berendezni, és miképp lehet a jó energiákat Vastu démon segítségével érvényre juttatni, míg a negatívaktól elhatárolódni. Biztosan volt már olyan mindenkinek, hogy valahol nem érezte jól magát, ezért átrendezte a szobát, vagy akár el is költözött adott helyről. Nos, ez lehet emiatt is.
A Vasati, a spirituális térrendezés ősi indiai tudomány, amely Vastu démonra alapoz. Ő az, akit az istenek teremtettek, hogy békét teremtsen, minden háborúban ő nyerjen. Amikor ez megtörtént, és már nem volt dolga, az istenek elhatározták, hogy jó démonná teszik, és ő lesz a házak és lakások védője. Ezért is van az, hogy a feje mindig északra, a koronacsakra felé, míg a lába délre, a gyökércsakra felé mutat. Azon túl, hogy Angéla volt olyan kedves, és mindenkinek kiszámította az egyéni égtáját, egyikünknek az alaprajzán végigmutatta és elmagyarázta az egyes égtájak jelentését, illetve annak lehetőségét, hogyan-miképp lehet az ott lévő energiákat erősíteni, vagy éppen semlegesíteni.

Az egyik leghasznosabb információ például az volt, hogy ha csak nem építtetjük házunkat, akkor abba a történetbe költözünk bele, amiből az előző tulajdonos/bérlő eljött, legyen az válás, vagy éppen babavárás. Sőt, ha bérlünk egy lakást, akkor ezen energiák a tulajdonos lakásból is áradnak, és ugyanúgy fontos, hogy ő miért adta ki adott ingatlant, vagy az ő lakása milyen energiákkal rendelkezik. Ezért aztán célszerű egy tértisztítással kezdeni, és ez után rendezkedni, amit csak lehet. A négy elem Föld, Tűz, Víz, Levegő, ezek színei, sok apró lehetőség, virágok, mécsesek, mind-mind változtatnak otthonunk energetikáján.

Recall Healing és a Biologika
Bevallom töredelmesen, hogy itt keveset jegyzeteltem, annyira odafigyeltem Krakk Vera előadására. Úgyhogy a pontosítások érdekében érdemes utána olvasni, mert elsőre mindent nem jegyeztem meg.
Rengeteg újdonsággal szolgáltak, például, hogy mennyire fontos a fogantatás előtti és utáni időszak is, mennyi későbbi betegség, szorongás, vagy éppen esemény következhet be. És hogy ezeknek van feloldása, így akár ezek meggyógyulnak.

E mellett pedig szintén fontos, hogy valamennyi betegség valamilyen esemény „feldolgozása”. Vagyis a hármas: lélek - > agy - > test nagyon fontos szerepet játszik. Minden esemény, amely érzelmeket vált ki, amin kattogunk, igyekszünk feldolgozni, ám az agy egy idő után túlterhelődik, ezért ezt „lepakolja” a testre. Nos, ilyen feldolgozódik, de bizonyos betegségekben mutatkozik meg. A Biologika tudományába is belekóstolhattunk, ezt pedig Barnai Roberto munkája, a Szerv Atlasz foglalja össze kiválóan, ez kapható magyarul, érdemes megnézegetni, milyen esemény, hol fejti ki hatását.

És ami utána jött..
Annak még nincs vége, ugyanis vasárnap lesz a Sikeres Vállalkozás Indítás Szeminárium, amelyre nagyon készülünk, a főpróba sikeres volt, alig várjuk, jöttök? J
Most ennyi fért a bejegyzésbe, megint nem sajnáltam a karaktereket. Menjetek, és ha nem is vásároltok, élvezzétek a napsütést, és tegyetek meg mindent, de legalább egy keveset a tudatos táplálkozásért, mozogjatok, élvezzétek az életetek minden pillanatát, teljes jelenlétben.


-          Máté Brigi -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése